Iubire pe-o bancă


Matematica păstrează în ea o dulceață perfectă. Mereu 1+1 fac 2 îndragostiți uitați, străini pe-o bancă. Intruziune în mintea unuia deschide o lume complexă. Din părți, în văzduh, perdele, memorii uitate și cutii de Pandoră deschise. Întuneric. Lumină. Tristețe, fericiri mărunte.

Viteza înainte, înapoi, leagăn, balerină a copilariei mele, a lui. O prinde de mână și astfel osoase, ale ei degete rămân cucerite. Ce fapte ale creierului nasc mișcări simple? Degetul se zbate, gâtul se înclină, firul părului alunecă.

Suntem la fel dar atât de puțin. Copia genetică a lui Adam se ridică. Un spate întors e atât de încruntat și aspru celui celui ce îl vede.

Ființa umană e un câmp de luptă. Nu păstrezi în ea doar bine, doar rău, ci dulceață și pelin deopotrivă, apă și ulei sunt binele și răul în om.  Alege cu gândul, creierul face conexiuni.

Poți distinge între apă și ulei?

Advertisements
Gallery | This entry was posted in Barfulita literara, Scrieri din suflet. Bookmark the permalink.

One Response to Iubire pe-o bancă

  1. Anca Adela says:

    Imi place enorm… Ai fel abstract de a spune lucrurilor pe nume, dar asta nu ma face decat sa imi doresc sa citesc mai departe…sa deslusesc misterele ascunse intre cuvinte! Si atentie, nu citesc pe diagola, ci cuvant cu cuvant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s