De la film la viață, thriller cu final neașteptat?…


Printre vizionările cinematografice recente, regăsesc o peliculă în care soția personajului principal este acuzată de crimă, în mod nedrept. Neavând câștig de cauză pe cale legală și crezând neîndoielnic în nevinovăția soției sale, acesta îi planifică evadarea. Etapele premergătoare fugii implică incursiunea personajului principal, confuz până la demență, în fanatica lume a infractorilor și a traficanților de droguri, culminând cu săvârșirea unui omor. Finalul este, în mod previzibil, fericit.

Filmul este departe de a fi o capodoperă însă firul principal e halucinant: modalitatea prin care imperfecțiunea unui sistem  împinge ființa umană la săvârșirea unor fapte nebănuite. În calitate de privitor, tendința este aceea de a susține prin gândire acțiunile personajului principal care comite nedreptăți în slujba dreptății.

Am vizionat o ficțiune dar găsesc nedrept de multe similitudini cu evenimente reale. Atunci când bunele intenții, proiecte, fapte etc. rămân neprețuite ignorate sau zeflemisite tendința este de a le cataloga ca fiind lipsite de importanță. Și de-aici se nasc ”modelele” zilelor noastre, cele care clădesc viitorul pe baza articolelor nedocumentate preluate din mediul virtual și a evenimentelor promovate la TV.

Contezi prea puțin dacă nu știi să te îmbraci precum Kim Kardashian ori dacă nu ești pus la curent cu noutățile mondene, dacă părăsești domiciliul nemachiată, nu știi cine e Lady Gaga sau ce e ”Noră pentru mama”. Societatea te îndeamnă să cunoști cele de mai sus pentru a te putea integra, promovează lucrurile lipsite de valoare și te crește predându-ți-le.

Viața e un film. Fiecare suntem regizorii propriului film. România devorează telenovele. Noi o sa creăm documentare!?

Advertisements
Gallery | This entry was posted in Barfulita literara, Personaje, Scrieri din suflet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to De la film la viață, thriller cu final neașteptat?…

  1. Anca Adela says:

    Am vazut si eu filmul de care vb. Este foarte interesant.Te pup

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s