Șoc! Povestea calorică a omletei!


Adeseori omleta constituie o alegere excelentă pentru micul dejun.

Personal prefer omletele pufoase, cu aspect de conglomerat alimentar. Cea mai mare omletă gătită  într-o gospodărie, din care am mâncat vreodată, avea la bază nu mai puțin de 60 de ouă și multe alte adaosuri bio. Grea-ncercare pentru mațele noastre fiindcă bio sunt și slăninuța și cârnăciorul porcului de la țară. Ne-am strâns horă-n jurul ei vreo 20 de oameni mari, cu apetit. În câteva minute a devenit istorie pentru ca abia astăzi să fie înscrisă în anale: se întâmpla în 2010.

Fără o anume periodicitate, frigiderul șoptește că tolba-i geme de ouă. Și-atunci, Ovidiu (a.k.a. cel-mai-bun-plăsmuitor-de-omlete- la-domiciliu și soțul meu), ciopârțește rapid câteva legume și puțină slăninuță, le amețește bine-ntr-o tigaie și aruncă ouăle ciomăgite, peste ele. Într-o vreme, doar de el și de Chuck Norris știută, oprește focul.

Rezultatul arată uneori ca și în pozele de mai jos; alteori, altfel. Dar de fiecare dată gustul ne încântă. Și cu o energie debordantă suntem gata să pornim încrezători spre unde ne-om duce.

Gallery | This entry was posted in Barfulita literara, Scrieri culinare. Bookmark the permalink.

2 Responses to Șoc! Povestea calorică a omletei!

  1. Anca Adela says:

    Google won’t search for Chuck Norris because it knows you don’t find Chuck Norris, he finds you.

  2. Pingback: momentele mele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s